четвер, 24 листопада 2016 р.

23 листопада 2016р. у 1(5)-А класі Сколівської академічної гімназії було проведено батьківські збори на тему «Адаптація та рівень навчальних досягнень п’ятикласників».

Практичний психолог гімназії Гуралів М.І. ознайомила присутніх батьків із результатами психолого – педагогічної діагностики п’ятикласників, проведеної упродовж періоду адаптації до умов навчання в гімназії. Надала інформацію про кризовий період у житті  молодших  підлітків, особливості емоційно – вольової сфери, психологічних  проблем, що можуть виникати у цей період, ознаки дезадаптації.
Кожен присутній отримав розроблені рекомендації стосовно розвитку своєї дитини. Окрім того, ознайомлено батьків із результатами опитування про улюблені заняття учнів.

Класний керівник Клочаник М.Я. підсумувала результати навчання за перші три місяці навчання та розповіла про успіхи дітей.










23, 24 листопада 2016р. у Сколівській академічній гімназії  було проведено акцію «Діти проти насильства», присвячену Дню боротьби з насильством. Організацію акції здійснювали члени учнівського самоврядування Сколівського району, учні 6(10)-Б класу САГ Юрків Богдан, Бабінець Наталія. Ця тема актуальна, тому що серед молоді дуже часто виникають сутички на підставі застосування насильства над іншими.
 Проведена робота мала за мету дати можливість учням 4(8)-5(9)-их класів навчитися відстоювати свої права,  гідність,  захистити себе, відчути, що відчуває людина, яка зазнає насильства, зрозуміти  відповідальність за свої вчинки.
Учасники мали змогу переглянути відео про різні види насильства, формували вміння розрізняти їх, визначати  агресора і жертву ситуації насильства, взяли участь у практикумі  «Аналіз ситуацій» та в обговоренні притчі про те, як обставини змінюють людей.
Долучилися до акції педагог – організатор гімназії Микитенко О.О., координатор Сколівського ЛОО Михайлишин О.Д., психолог Гуралів М.І.







понеділок, 21 листопада 2016 р.

                                                         

Правова освіта гімназистів 
21 листопада гімназисти 9-10класів змогли продемонструвати свої знання з правознавства, взявши участь у вікторині ,підготовленій Сколівським центром правової допомоги. Команди старшокласників успішно відповіли на запитання бліц-турніру,змогли надати правову допомогу в конкретних ситуаціях,визначили  за зображенням  європейську правову установу ... Цього разу перемогла дружба. Організатори вікторини відзначили високий рівень знань  гімназистів..



                                                  Я люблю Україну  
     Діяльність педагогічного колективу  Сколівській академічній гімназії спрямована на розвиток обдарувань гімназистів. Багато таланових юних  художників беруть участь у різноманітних конкурсах. Нещодавно учні 5-8класів під керівництвом Л.Б.Ортинської змогли талановито і креативно втілити своє бачення про Україну у малюнках.