пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

 До відзначення Дня української писемності та мови в ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» з 9 по 13 листопада проходив Тиждень української мови та літератури. Цього року програма предметного тижня була насиченою:учні та педагоги долучилися до участі в написанні XX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності (09.11.2020р.),наймолодші гімназисти взяли участь у вікторині «І чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь»1(5)-А клас ( Клочаник М.Я.) ,учнів 4(8)-Б класу долучи

лися до проведення лінгвістичного турніру «Мови велич і краса» (Диновська Д.І.), Романишин Н.Р. провела усний журнал « Спадщина тисячоліть:чим українська мова багатша за інші?» з учнями 6(10)-Б класу. Під керівництвом наставника Клочаник М.Я. гімназисти різних класів підготували добірку висловлювань про рідну мову та оформили тематичну газету «За Знання» « Рідна мова-життя духовного основа», для шестикласників був проведений мовознавчий турнір « Фразеологічна стежина» (Безушко В.З.), а серйозні старшокласники дискутували на тему« Актуальність комедії «Мина Мазайло » М.Куліша у наш час» з Бальо М.В., також був проведений I(гімназійний) етап XXI Міжнародного конкурсу знавців рідної мови ім.П.Яцика. Учні мали змогу поринути у багатий світ краси і принад рідної мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні є.

     



В цілому Тиждень української мови пройшов дуже насичено та цікаво. Усі гімназисти дізналися багато нової інформації, взяли участь у заходах, перевірили власні знання рідної мови, отримали багато позитивних та незабутніх емоцій.