неділю, 1 квітня 2018 р.

Предмет математики настільки серйозний,
що не треба нехтувати можливістю зробити його цікавим.
                                       Блез Паскаль
     З метою розкрити творчі здібності учнів при вивченні математики та відкрити художній талант школярів у баченні навколишнього світу з математичної точки зору;формувати пізнавальний інтерес учнів до вивчення математики;розкрити красу математичних понять;поглибити здобуті на уроках знання, показати способи їх використання на практиці;ознайомити учнів із життям відомих вчених-математиків;удосконалення роботи в команді, відповідальність за виконану справу   у Сколівській академічній гімназії відбулося перше засідання клубу веселих математиків на базі 6-А класу.
     У роботі клубу взяли участь 2 команди : хлопців « Юні математики» і дівчат» числові генії» ,кожна з яких підібрала собі назву, девіз та емблеми. Журі конкурсу оцінювало роботу кожної з команд.
       На шляху учнів було 7 зупинок («Представлення», «Тема», «Логічне мислення », «Штурм вершин»,» Ребуси» ; «Зашифровані слова» та «Показуха»), на кожній з яких учнів чекали різноманітні завдання та конкурси. Ці конкурси перевіряли учнів на уважність, спостережливість та кмітливість. Не нудьгували і глядачі – вони розгадували загадки на математичну тематику.ити» та запросили у захоплюючу подорож математичною країною. Хоча складною була дорога, але команди з гідністю пройшли всі випробування, показали свої знання, ерудицію та почуття гумору. Шестикласники переконали  всіх присутніх в тому, що математика буває веселою та цікавою. Перемогла команда дівчат,але радість від спілкування з друзями та математикою отримали усі присутні. Керівником цього дійства  була талановитий,творчий  вчитель математики Огородник Богдана Василівна.
Якщо хочеш досягнути
У житті своїм вершин
Математику збагнути
Мусиш тонко, до глибин.
Калькулятор і комп'ютер, -
Хто сьогодні їх не зна?
Та за пояс їх запхнути
Може світла голова.
Та коли чогось не знаєш,
Час це вивчити настав.
Не махай на все рукою,
Не лінуйся, а учись
Бо чого навчишся в школі,
                                                                       Знадобиться ще колись!