пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

    Нещодавно учні Сколівської академічної гімназії активно долучилися до акції Сколівського держлісгоспу – конкурсу малюнка «Збережемо ліс від вогню – врятуємо природу!».

Мета акції: привернути увагу молоді до проблеми збереження і відновлення природи, наголосити на відповідальності кожної людини за порушення балансу екосистеми лісів. Учнями гімназії 5-11 класів було подано десятки чудових і змістовних малюнків, які засвідчили високу громадянську відповідальність нашої молоді.
Нестиму я в душі вкраїнський стяг
Й боротимусь за щастя і свободу,
Бо я обрав важкий і світлий шлях -
Служити українському народу!
   Сьогодні, як ніколи раніше, актуальною є тема миру в нашій Україні. Як прикро, що інколи сумні сторінки історії повторюються, і блакитне мирне небо України накрила чорна хмара військового протистояння.  Рідна земля за всю свою довгу історію пройшла війни та мир, поразки та перемоги, проте завжди пишалася вірними синами та доньками, які ціною власного життя боронили і боронять свій край та з надією дивляться у майбутнє.
    З метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників- земляків25 жовтня 2017р.у Сколівській академічній гімназії було організовано зустріч за круглим столом учнів із воїнами, які брали участь у АТО: капеланом о.Володимиром Борисом,
п. Михайлом Шаламагою, п. Романом Шолупатою.Щирим і хвилюючим було спілкування молоді з воїнами-земляками.

     Запрошені гості - це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені в собі,справжні патріоти України. З глибоким сумом та болем в очах бійці ділилися з присутніми спогадами,розповідали школярам, що пережили за час, проведений в зоні АТО. Вони своїм прикладом показали, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але і вчинками доводити це. Відповідаючи на численні запитання учнів,запрошені воїни намагалися у доступній формі розповісти про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братерство. Говорили про військові будні зі сльозами на очах, а в залі панувала тиша…





понеділок, 23 жовтня 2017 р.

  Згадайте тих, що умирали
Від кулі вражої в тюрмі,
      І тих, що  їх в Сибір загнали
Вмирати в пустині німій.

     З  11-14 жовтня у Сколівській академічній гімназії було проведено ряд заходів під назвою   «Ціна волі».
     З метою вшанування бойового подвигу громадян,в період Всеукраїнської декади Захисника України , 75 –ї річниці утворення УПА   проведено ряд заходів :
 Класні керівники  провели виховні години для учнів 1(5)-11(7)кл. Школярі почули багато цікавого про козаків, про історію УПА, традиції пошанування Покрови Пресвятої Богородиці і самі змогли висловити думки і бачення щодо історичного шляху армії УПА .
    Гімназисти відвідали  експозицію « УПА присвячується». Вчитель історії Тарасова Г.П. провела екскурсію цією експозицією, а в 7(11)- Б класі -конференцію " Керівники УПА.Їх життєвий шлях" 
  13 жовтня учні 5(9)-7(11)- класів зустрілися з людиною , яка пережила немало важких хвилин на Сибіру тільки за те ,що іі рідні були патріотами України і боролися за її волю. Ця жінка , сколівчанка - Фаїст Наталія  Миколаївна. ЇЇ доля - це аналог багатьох доль українців,які мріяли про незалежність своєї Батьківщини і боролися за неї. Діти уважно слухали розповідь Наталії Миколаївни. В дарунок звучали пісні про Україну і її захисників, віру в  неминучу перемогу.
    Учні гімназії  згадали історію створення УПА , його героїв. Школярі зачитували поезію і співали повстанські пісні . Любов до Батьківщини , збереження її духовних цінностей ,виховання юного громадянина – це основна мета проведених заходів .