пʼятницю, 23 лютого 2018 р.

Мова-духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування ,це те,що живе в наших серцях . Змалечку виховуючи в собі справжню людину,кожен із нас повинен  в першу чергу створити в своїй душі світлицю,у якій зберігається найцінніший скарб-МОВА.
     Вчителі  української мови та літератури  Сколівської академічної гімназії щоденно виховують у гімназистів любов до рідного слова,розвивають творчі та комунікативні здібності школярі,пропонуючи їм участь у конкурсах, турнірах, змаганнях…
   Ось і сьогодні ,21.02.18.року ,у Міжнародний день рідної мови гімназисти 5-7 класів стали учасниками мовознавчого турніру « Ну що б,здавалося ,слова!»,який підготувала і провела Клочаник М.Я.
     Школярі з букв одного слова складали інші слова,їхали « швидкісним експресом»:відповідали на запитання ,взяли участь у битві синонімічних рідів
( записували синоніми до слова ГОВОРИТИ),відгадували твори та їх героїв за описом,відгадували прислів’я,склавши його із запропонованих слів. Оцінювало конкурс компетентне журі у складі вчителів української мови та літератури.
    Гімназисти продемонстрували глибокі знання з української мови,активність,уміння працювати в команді.













четвер, 22 лютого 2018 р.

Продовжуємо працювати над розвитком емоційного інтелекту. 22.02.18  це практикували учні 1 (5)-А класу Сколівської академічної гімназії. Ділимося гарним настроєм





середу, 21 лютого 2018 р.

  Сколівська академічна гімназія уже не перший рік співпрацює з Сколівським районним цетром зайнятості. Працівники центру  часто зустрічалися з гімназистами з метою профорієнтації,допомагали дітям знайти свій правильний шлях у житті.
   Змінюється час і змінюються люди. Фінансова грамотність – це одна із необхідних компетентностей  сучасної  людини .
     Що таке бізнес-план?Як його написати?Що слід врахувати при його написанні? Такі запитання неодноразово ставили старшокласники-майбутні підприємці,бізнесмени,журналісти,стоматологи….

Сьогодні,21.02.18 року  вони отримали відповіді на ці запитання,оскільки діти зустрілися з провідним фахівцем Сколівського РФЛОЦЗ  Глюдз Л.М. Метою зустрічі було інформування щодо написання бізнес-плану,зокрема складові частини плану,правильність оформлення ,резюме та інше. Гімназисти активно працювали над власними проектами.




 

   19.02.18року учні 4 (8)-А класу Сколівської академічної гімназії спілкувалися зі священиком о. Юрієм Хамуляком та психологом гімназії на тему пошуку шляхів саморозвитку, уникання шкідливих звичок у щоденному житті, розвитку здатності до вміння прийняти правильне рішення. Зустріч організувала класний керівник Данилів О. О.
  20.02.18 відбулась година психології у 2 (6)-Б класі Сколівської академічної гімназії. Учні разом із класним керівником Кравчук М. Ю. працювали над розвитком емоційного інтелекту.
    Завжди раді зустрітися з шкільним психологом Гуралів М.І. як випускники так і п’ятикласники.
  









понеділок, 19 лютого 2018 р.

  Всім зрозуміло,що знання з біології є дуже важливими і необхідними. Теми,які опановують семикласники цікаві  але громіздкі,тому педагогам потрібно знайти такі методи і способи подачі матеріалу,які дали б змогу дітям зрозуміти і запам’ятати матеріал.
  19.02.2018р. у Сколівській академічній гімназії відбулось засідання методичного об’єднання вчителів біології Сколівського освітнього округу. Своїм досвідом роботи поділилася вчитель біології Мельниченко Н.О.Учасники методичного об’єднання відвідали відкритий урок у 3(7)-Б класі ,який провела Синявська Г.М.Тема  уроку: Транспорт  речовин  у  тварин.   Незамкнена  та замкнена кровоносні  системи. Кров  та  її  основні функції.
    Гімназисти розглянули  особливості  транспорту  речовин  у тварин,   ознайомилися   із  загальними принципами  роботи і   різноманіттям  транспортних  систем,порівнювали  різні кровоносні системи,вивчили складові крові та її функції…
    Кращому засвоєнню знань сприяло використання мультимедійної презентації,таблиць,підручника...
     Учні продемонстрували високий рівень знань .