середу, 6 лютого 2019 р.

У п'ятницю 01.02.2019 учні 7(11)-А класу ОНЗ Сколівської академічної гімназії при НУ "Львівська політехніка" ім. Героя України, Героя Небесної сотні Олега Ушневича Сколівської районної ради Львівської області з метою профорієнтаційної роботи відвідали гірськолижний комплекс "Плай" і готельно-ресторанний комплекс "Золота форель"


вівторок, 5 лютого 2019 р.




    90 років тому, наприкінці січня – початку лютого 1929 року у Відні зібралось
кількадесят українських діячів. Наслідком їхньої зустрічі було створення ОУН
(Організації Українських Націоналістів ), політичної сили, яка відіграла
помітну роль в історії України ХХ століття. Очолив організацію Євген
Коновалець.
Український націоналізм виник в середовищі пригнобленої нації, який свою
силу спрямував на боротьбу за незалежність, не зазіхаючи на незалежність
інших націй і їх територію.
04 лютого 2019року учні 8-10 класів ОНЗ «Сколівська академічна гімназія»
взяли участь у флешмобі «Слова незламних», приуроченому 90-річчю
створення ОУН, виконали гімн ОУН «Зродились ми великої години».


       Нещодавно у 2 (6)-Б класі Сколівської академічної гімназії відбувся тренінг на тему "Знаємо та реалізуємо свої права" . Учні активно працювали в групах, парах, розв'язували кросворди, вчилися аргументовано відстоювати свої права.











неділю, 3 лютого 2019 р.

МАЙБУТНЄ НАШИХ ДІТЕЙ У НАШИХ РУКАХ — ЗРОБІТЬ ЩЕПЛЕННЯ, ЗАХИСТІТЬ ЇХ ВІД СМЕРТЕЛЬНОЇ НЕБЕЗПЕКИ!
2018 року майже 55 000 людей у різних регіонах України захворіли на кір. Унаслідок цього померли 16 людей, серед яких 12 дітей. Головна причина — низьке охоплення щепленнями. Найбільше хворіють на кір у тих областях, де рівень планової вакцинації найменший. Дитина ще не отримала першої дози вакцини. Її наразили на небезпеку безвідповідальні батьки та оточення, які не мали щеплення і стали джерелом поширення інфекції.
Нині у Львівській області близько 30 000 дітей до 18 років не мають необхідної кількості щеплень КПК. За статистикою цього спалаху (з 2017 р.), на 5 000 хворих маємо один летальний наслідок. Кожна не щеплена дитина є мішенню захворювання, і кожен день її життя без щеплення лише підвищує ризик захворіти
Кір — надзвичайно заразний, він дуже швидко передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Заразитися можна всюди. 9 із 10 не імунізованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Спеціального лікування від кору нема. Єдиний захист — вакцинація.
З метою роз’яснення ситуації в Сколівському районі ,і зокрема міста Сколе ,відбулася зустріч батьків учнів Сколівської академічної гімназії з лікарем – епідеміолог ЦРЛ Лозинською Зоєю Михайлівною,яка розповіла про важливість відповідальності батьків щодо здоров’я дітей. Перед присутніми виступила директор гімназії Бальо Марія Володимирівна,яка наголосила на важливості даної зустрічі,оскільки зросла захворюваність на кір і ускладнення після кору є надзвичайно важкими.Батьки мали змогу задати запитання щодо вакцинації і отримали компетентну відповідь.
Окрім зустрічі з представником ЦРЛ переглянули експозицію творчих робіт гуртківців під керівництвом Ільницької Ольги Іванівни,а тріо « Сузір’я »(керівник Король Наталія Михайлівна )подарувало присутнім музичні номери.