пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

«Найкращий читач року – 2017»
     Сьогодні, 21 березня  у Сколівській академічній гімназії відбулася важлива  подія року –гімназійний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Найкращий читач року – 2017». Головними дійовими особами були діти 6, 7 ,8,10,11класів.
     Дух читання, книжки об’єднував всіх, хто зібрався в актовій залі гімназії. Учасники помітно хвилювались перед виступом, проте це їм не заважало обмінюватися враженнями, показувати один одному книжки, що принесли з собою.
Сам конкурс «Найкращий читач року» перетворився на калейдоскоп цікавих, чуттєвих, чарівних, веселих, психологічних замальовок про улюблену книжку. Читачі так щиро та з таким запалом ділилися враженнями про свою улюблену книжку, що захопили своїми розповідями присутніх дорослих, а журі майже одностайно було в оцінюванні усних виступів і комп’ютерних презентацій .





    Конкурс непомітно добіг кінця. Журі, підрахувавши бали, оголосило переможців. В категорії 5-7 класи перемогла  учениця 3(7)-А класу    Любас  Ірина   ,у категорії 8-11класи – Марочканич Анна,учениця 4(8)-Акласу.
Вітаємо переможців конкурсу та бажаємо їм нових успіхів, творчих злетів та перемог, дякуємо усім дітям за їх дружбу з книжкою, адже читання обов’язково приведе їх до успіху та перемоги . Бажаємо всім здоров’я, успіхів та нових читацьких знахідок.



   Великдень - це найбільше свято у світовій історії і головне ​​у році для всіх православних християн. Світле Воскресіння прийнято наповнювати добрими справами, збагачуватися духовно, допомагати ближньому, дарувати надію і підтримувати віру в серцях на щасливе і радісне майбутнє.
     Великдень - це не тільки найбільше релігійне свято православних християн, це й унікальна можливість долучитися до народних традицій та обрядів, які його супроводжують.
     Вже доброю традицією у Сколівській академічній гімназії  напередодні Великодня стало проведення майстер-класу з писання писанок«Писанковий розмай  і конкурсу малюнка«Весна. Великий день"








»Учасниками цих дійств стали гімназисти 5-8класів.Цьогоріч гостями були учні зі шкіл Сколівського локального освітнього округу.
    Гімназисти ,які  мають уже великий досвід писання писанок,стали консультантами-вчителями гостей.Під керівництвом талановитого,креативного вчителя образотворчого мистецтва Ортинської Лідії Богданівни  школярі Тухлянського НВК школи-гімназії,Сколівської ЗОШ-інтернату і Гребенівської ЗОШI-IIст. навчилися писати писанки,поспілкувалися з гімназистами а також  переглянули виставки робіт гімназистів. Діти задоволені і щасливі залишили гімназію.
 Зазначимо, що метою конкурсу-виставки є відродження українських звичаїв та обрядовості з писанкарства, привернення уваги до символічного значення цього невід`ємного атрибуту Великодніх свят, естетичного виховання серед гімназійної молоді, водночас, це свідчення любові молодого покоління до наших українських традицій, збереження високої національної свідомості, виховання творчого сприйняття світу, віри у велику силу Божого Воскресіння.
У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Ми святкуємо його з відкритою душею і чистим серцем, глибокою надією на перемогу добра. А одним з елементів обрядової традиції найдорожчого з свят є писанка, популярність якої зростає з кожним роком, і тому мені також захотілось взяти участь в конкурсі, організованим моїми однолітками. Нехай швидше закінчується війна, щоб всі родини були разом та щасливі, адже Великдень – родинне свято.