пʼятницю, 22 березня 2019 р.

З метою згуртування класного колективу учнів 1(5)-Б класу ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» психологом Марією Гуралів проведено ще один тренінг «Ми – дружна команда!». До роботи на тренінгу залучено практиканта Вікторію Левкович.

Учні виконували вправи «Конверт проблем» (з метою повторної діагностики взаємин у класі),  «Рука» (розвивали навички самопізнання, саморозвитку), «Дерево» (бачення свого місця в класному колективі), «Стрій», (розвивали навички взаємодопомоги, безконфліктного спілкування, вміння працювати в команді).








19 березня члени шкільного лісництва та учні Сколівської академічної гімназії взяли участь у квест-ігрі «День зустрічі птахів».
Свято було проведено з метою привернути увагу школярів до охорони птахів, навчити навичкам майстрування і розвішування штучних гніздівель, ознайомити з птахами, які проживають у нашій місцевості.








четвер, 21 березня 2019 р.

Ми чуємо тебе,Кобзарю,крізь століття,
І голос твій нам душі окриля.
Встає в новій красі,забувши лихоліття,
Твоя,Тарасе,звільнена земля
В.Симоненко

          Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі?
  Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зачерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?
9 березня 2019 року Україна відзначила 205 років від дня народження Тараса Шевченка. Учителі і учні ОНЗ Сколівської  академічної гімназії не могли залишитися осторонь цієї епохальної події . Учні гімназії переглянули виставку творів Т.Г.Шевченка та творів про нього.
    Звучало слово  Кобзаря із уст гімназистів 5-6 класів у літературній світлиці «Звучить Шевченкове слово крізь віки» ,семикласники мандрували стежками великого Кобзаря,виконуючи завдання математичного квесту на інтегрованому уроці , а старшокласники дарували свої талановиті виступи:драматичні,поетичні,вокальні в літературно-музичній композиції «Сторінками життя великого Кобзаря». Десятикласники нагадали школярам основні етапи життя великого поета, читали поезії, присвячені Т.Шевченку, а на завершення усі присутні прослухали пісню про безсмертну спадщину Кобзаря. Свято закінчилося флешмобом "Вічне слово Кобзаря" – всі присутні декламували «Заповіт »Т.Г.Шевченка.
























неділю, 17 березня 2019 р.

  Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент знань на майбутнє. Адже з кожної маленької дитини колись виростають дорослі люди, а потім – батьки, які будуть передавати свої знання та вміння наступним поколінням.
 14.03.19 гімназисти 1(5) класів зустрілися з старшим інспектором ЮП Сколівського ВП Стрийського ВПГУНП  у Львівській області Коваль Н.С. Діти під час зустрічі розгадували загадки, малювали дорожні знаки, грали в рольові ігри. Тема сьогоднішньої профілактичної бесіди «Травматизм на дорозі. Місце дитини в машині»

   Гімназисти продемонстрували високий рівень знань правил дорожнього руху,активно обговорювали проблемні ситуації і шукали шляхи виходу з них.





  Довго нас наруга жерла,
Досі нас наруга жре.
Та ми крикнім:
«Ще не вмерла,
Ще не вмерла і не вмре!».
   Постать І.Я.Франка відома і близька нам, бойкам, здавна. Ми перечитуємо його поетичні та прозові рядки, вчимося у нього як правильно по правді  жити,як бути патріотом і не опускати руки коли складно. Про це та про інше говорили п’ятикласники Кам’янецької ЗЗСО I-II ст.- філії ОНЗ"Сколівська академічна гімназія ". Під керівництвом талановитого вчителя Молчанової О.Б. діти мандрували рідним краєм зі словами поезії І.Я.Франка . Слова поетів рідного краю, таких, як Ю.Гарник, Л.Руданської - Вовк про відому постань Бойківщини, вразили всіх присутніх. Інтегрований урок « Література рідного краю» у Кам’янецькій  ЗЗСО I-IIст. – це безліч різноманітних інноваційних форм та методів,використання ІКТ ;співана поезія у виконанні учня 5 класу;перегляд картин ,написаних бойками,під звуки музики Скорика,який багаторазово побував на Сколівщині…. І як підсумок урок запитання « Хто для тебе є І.Я.Франко?» Одна із відповідей учнів: « І.Я.Франко- це патріот,який допоможе не опустити руки під час боротьби за свою землю»
   В цей день в школі звучали також слова Т.Г.Шевченка,205 – річницю від дня народження якого відзначала вся Україна. Слова великого поета з уст дітей звучить завжди по-особливому.
   Відбулася зустріч адміністрації ОНЗ "Сколівська академічна гімназія " та вчителів і учнів Кам'янецького ЗЗСО І ст. - філії ОНЗ з метою підвищення ефективності співпраці, планування спільних заходів, занять, зустрічей.