пʼятницю, 18 листопада 2016 р.

                            Тварини-брати наші менші.
  Зустріч з природою -це завжди радісно. Ось і 18.11.2016року у Сколівську академічну гімназію завітали з Івано-Франківщини брати наші менші: шиншила,крокодил,анаконда,пітон,папуги,ящірки...Організатори зустрічі розповіли гімназистам
про звички,особливості тваринок , їх уподобання та можливості.
  Оченята дітей світилися щастям і любов’ю. Гімназисти на довго  запам’ятають цю зустріч і будуть розповідати про неї своїм ровесникам.




Актуальною є проблема  сучасного  суспільства щодо  ігнорування загальнолюдських  цінностей, порушення  особистих  прав  людини, нетолерантного  ставлення  дітей  один  до  одного, яке  проявляється  у  зарозумілості, зневазі, ігноруванні, приниженні  одних  дітей  іншими.
        Тому 17 листопада 2016р. у Сколівській академічній гімназії було проведено семінар практичних психологів Сколівського освітнього округу на тему «Толерантність: об’єднаймо зусилля». Участь у відкритому «круглому» столі взяли учні 10-их класів гімназії. Провела заняття психолог Гуралів Марія Іванівна.

       Учні під час «круглого» столу засвоювали значення понять «толерантність», «інтолерантність»,  «толерантна особистість», учні аналізували причини негативного сприйняття та принизливого ставлення до окремих груп людей, виявляли стереотипи і упереджене ставлення, вчилися усвідомлено сприймати потреби та проблеми інших людей, розв’язувати конфлікти поглядів на основі толерантності, виявляти толерантність у процесі спілкування з людьми іншої раси, національності, світобачення, проявляти активну життєву позицію через спілкування.




четвер, 17 листопада 2016 р.

11 листопада 2016року у Сколівській академічній гімназії відбувся круглий стіл-дискусія на тему " Україна на шляху до НАТО.За і Проти". Гімназисти 10-11 класів і вчителі-експерти   висловили свої думки щодо вибору України . Старшокласники окреслили своє бачення важливих проблем сучасного суспільного життя і аргументовано відстоювали власну  позицію.









Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  у Сколівській академічній гімназії

         В  День української писемності та мови  9 листопада 2016 року
гімназисти Сколівської академічної гімназії разом зі своїми наставниками  взяли  участь у написанні  радіодиктанту «Україна – на зламі тисячоліть»,  який  транслювався в ефірі Першого каналу Українського радіо  об 11 годин 30 хвилин
         Мета: пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації,  виховання високої мовної культури.
До написання радіодиктанту долучилися 35 гімназистів 9-11класів і 3 вчителів. Приємно було чути виразний, чіткий голос О.Авраменка, доцента Київського університету ім. Б.Грінченка, який диктував текст. 
         Популярність радіодиктанту щороку зростає.  І найголовніше в ньому – це не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.
 «Сьогодні ми по-особливому розуміємо Шевченкову настанову любити Україну «во врем’я люте”, і знаємо, що вистоїмо, бо за нами правда й слава історії».







середу, 16 листопада 2016 р.

                              «З Україною у серці». 

       



25 жовтня 20016року у Сколівській академічній гімназії відбувся фестиваль патріотичної пісні «З Україною у серці». Мета проведення фестивалю :закласти фундамент національної ідентичності в підростаючої особистості, формувати почуття гордості за українських військових і добровольців, виховувати любов до своєї  Батьківщини, самовідданість, патріотизм, активну громадянську позицію, особисту відповідальність за долю держави.
     Учасники фестивалю – гімназисти  8-11класів.У виконанні солістів,дуетів ,тріо і вокальних груп прозвучали пісні  УПА,Січових Стрільців,про події  Майдану ,АТО, про Україну. Окрасою заходу стала літературно-музична композиція « Мить» про пам’ять за героями Майдану і військових подій на Сході України.
      Слова кожної пісні не залишили байдужими жодної дитини і запрошених гостей. А серед них був дуже важливий гість – випускник гімназії,  доброволець, учасник бойових дій на Східних теренах  України –
Фітель Анатолій Юрійович, який зі сумом та болем в очах  поділився з учнями спогадами, розповів школярам, що пережив за час, проведений в зоні АТО. Воїн намагався у доступній формі розповісти школярам про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство ,і про все те, що цікавило дітей. Його розповідь про бойові будні,про захист 29 блокпосту,Донецького аеропорту, Мар’їнки , Пісків вразили своєю правдивістю і щирістю.