вівторок, 13 листопада 2018 р.

Дієве партнерство – успішна школа!

   Фінансова грамотність – це одна з ключових компетентностей, визначена в Концепції Нової української школи, як базова для оволодіння усіма українськими школярами ,тому в школах України викладається факультативний курс « Фінансова грамотність». Учні XXI століття – це активні ,творчі,цілеспрямовані молоді люди,які впевнено досягають мети. Вони комунікативні і уміють працювати в команді. Все це можна було спостерігати на турнірі з фінансової грамотності,який відбувся у Підгородецькій ЗОШ I-III ступеня  сьогодні,13.11.2018року.
    Метою турніру є оцінка, аналіз та узагальнення результатів рівня знань учнів, які вивчають курс «Фінансова грамотність». Сьогодні це потужний всеукраїнський проект, що спонукає нашу молодь бути фінансово грамотними та досягати успіху.
    Родзинкою турніру став склад журі-переможці обласного туру з фінансової грамотності команда « Олімп» Сколівської академічної гімназії. Всі учасники мали змогу спробувати  себе  у різних ролях:доповідача,опонента і рецензента,а також журі. Гімназисти презентували себе і провели майстер клас для учасників турніру.
Партнерські  стосунки між школами збережуться і на далі. Уже плануються спільні проекти.
    
  





понеділок, 12 листопада 2018 р.

«Мово українська,гордосте моя!»
Сьогодні,12 листопада 2018 року ,учні 3(7)-А класу брали участь у вікторині до Дня української писемності та мови.
 Девізом змагання були слова : «Хто любить,знає рідну мову,тому вона всміхнеться. Солодке слово перемога нелегко всім дається. Хто мову шанує свою,хай той переможе в бою»
  Українська мова за своєю милозвучністю посідає одне з перших місць між європейськими мовами. ЇЇ красу та співучість визнає весь світ. Немає народу ,байдужого до рідної мови,до своєї землі,тієї на якій ти народився і живеш. Кожна команда на початку гри одержала зірочки за допомогою яких потім визнали,хто стане найяскравішою зірочкою у королівстві рідної мови .
     У грі учні показали свої:знання,уміння,навички,ерудицію,кмітливість. Гра складалася з семи конкурсних завдань. Це і представлення команд «Барвінчата» і «Мовознавці»,конкурс «Розминка» на якому учні повинні були тлумачення понять назвати одним словом,конкурс «Канікули»- за походженням слова,треба було вгадати про що йде мова,конкурс «Словникова скринька», «Країна ребусиндія», «Загадки-жарти», «Музична пауза» і останній конкурс капітанів де учні висловлювали думки на задану тему: «Людина, яка байдужа до рідної мови — дикун».
     Оцінювало змагання журі у сладі:
              Бальо М.В – директор гімназії
              Огородник Б.В – заступник директора з навчально-виховної роботи
              Павлишин М.Т – заступник директора з виховної роботи
              Михайлишин О.Д – координатор освітнього округу
    У нелегкій боротьбі перемогла дружба.
    Головне,щоб діти і всі ми зрозуміли,що усе минає,а слово залишається і несе крізь час голос людської душі. То ж хай живе, найбільше диво – рідна мова!

  Бережімо ,шануймо,любімо,вивчаймо рідну мову – це невмирущий голос України!