вівторок, 1 грудня 2020 р.

 

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. З цієї нагоди педагогом- організатором Микитенко О. та психологом Гуралів М. ОНЗ "Сколівська академічна гімназія" проведено ряд заходів з метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, зокрема ВІЛ/СНІДу, толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД: інформаційні хвилинки, бесіди, урок - застереження "Скажемо СНІДу - НІ!", "Ми за здоровий спосіб життя!".



понеділок, 30 листопада 2020 р.

        Листопад.Кам’янка.Сонячний день.Усміхнені, щирі діти .Такими словами хотілося б розпочати розповідь про відвідини Кам’янецької ЗЗСО-філії ОНЗ «Сколівська академічна гімназія».

    Безпечне освітнє середовище - це наявність у ньому умов навчання, комфортної міжособистісної взаємодії учнів, яка сприяє їх емоційному добробуту.

   Тому 24 листопада 2020р. учні Кам’янського ЗЗСО І-ІІ ст. – філії ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» черговий раз мали змогу спілкуватися з практичним психологом Марією Гуралів. У початковій школі психолог провела вправи, які дали можливість дітям вчитися спілкуватися з однолітками, висловлювати власні почуття, думки, діти набули навичок доброзичливої взаємодії в класі, які необхідні для маленьких учнів НУШ. Завідувач філії Стефанів Л.Б. та психолог проаналізували роботу з дитиною з ООП та проблемні питання інклюзивного навчання.
    Учнів 9 класу залучено до профорієнтаційної роботи. З учнями 5 класу проведено бесіду про самопочуття, плани на майбутнє, діти розвивали ефективні навички спілкування з однолітками. В рамках акції "16 днів проти насильства" з учнями 6 класу проаналізовано поняття "булінг", "психологічне насильство" тощо. У профілактичній роботі брала участь класний керівник Труханівська М. І.
    Окрім цього, психолог Гуралів М.І., заступник директора гімназії в освітньому окрузі Михайлишин О.Д. відвідали відкритий урок вчителя Дмитрів Христини Петрівни у 3 класі на тему «Незвичайні здібності козаків.Як опинитися в минулому без чарівної палички?» (інтегрований курс «Я досліджую світ»).
Я козак,і ти козак
Я вояк,і ти вояк.
Щоб в бою стояти мужньо
Ми повинні бути дружні.
Пам’ятаймо нашу історію!
   





Інсценізація уривку роману « Айвенго» Вальтера Скотта вразила всіх присутніх професійністю акторів (Дмитрів Дарія-Ровена,Барна Ілона-Ребека,Моріс де Брасі-Фольтин Микола,Молчанов Назарій-Буагільберг ).Учні перенесли нас у XII століття.Декорації замкової келії, душевна гра учнів принесли свої плоди:усі-і актори,і глядачі пройнялися долею героїв Вальтера Скотта-письменника-романіста і майстра яскравих людських характерів.Режисером дійства була Дмитрів Христина Петрівна.
Михайлишин О.Д. ознайомила педагогів філії з темою "Атестація педагога. Виклики та перспективи".