середу, 24 квітня 2019 р.


Учні 4(8)-Б класу 12 квітня 2019 р. відвідали музей Біласа в м. Трускавець.
Художній музей народного художника України Михайла Якимовича Біласа. Розташований у місті Трускавці Львівської області у віллі «Гопляна». Це перший прижиттєвий музей митця в Україні.
Учні ознайомились з біографією та творчим доробком митця.
Екскурсовод розповіла про Михайло Біласа, як про  плідного і багатогранного художника. Його руками ткалися килими, верети, гобелени, ліжники, а також вишивані серветки, доріжки, подушки. Він — майстер текстильної пластики, декоративних квітів, автор неперевершених сюжетних панно та аплікацій. Також  він і тонкий кольорист, "композитор кольору".
 Музей відкрився в місті, де художник жив  до 25 січня 2016 . Помер на 91 році життя.

В музеї експонуються текстильні роботи митця: гобелени, килими, верети, ліжники, вишивані сервети, доріжки, подушки, багатопланові сюжетні панно та аплікації, декоративні квіти. Експозиція розгорнута в 12 залах, де представлено понад 150 авторських робіт Михайла Біласа, який нині вважається національною гордістю нашої держави.







вівторок, 23 квітня 2019 р.

22 квітня 2019р. з випускниками ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» психологом Марією Гуралів було проведено дискусію  на тему «Із життя геніїв та відомих людей».
Учні брали участь в уявній ситуації вибору ректора відомого європейського вузу, отримали роздавальний матеріал та опрацювали резюме, визначили, яким чином двоє геніальних людей Леонардо да Вінчі та Альберт Ейнштейн  отримували освіту і досягали успіху упродовж життя, а також взяли участь у голосуванні та визначилися із кандидатурою на посаду ректора. Її отримав Леонардо да Вінчі, завдяки таким рисам: постійна освіта, наполегливість, оптимізм, рух вперед. Він був всебічно розвиненою особистістю, володів ґрунтовними знаннями з різних наук, працював над собою, розвивав власні здібності, мав активну соціальну позицію.

Окрім цього учні переглянули коротку інформацію та презентацію про Авраама Лінкольна, Софі Лорен, Луї де Фюнеса, Арістотеля Онассіса, Костянтина Ціолковського, Бетховена, Тома Круза, Холлі Беррі. На прикладі цих та інших відомих людей гімназисти зробили висновок, що ні скрутні матеріальні обставини, ні вік, ні фізичні недоліки, ні психологічний тиск оточення не завадили їм стати успішними. Тому,  якщо дійсно людина прагне бути освіченою, успішною, активною, вона буде шукати можливість досягнути цього у власному житті.




 
Давайте будемо людьми
Нас так Земля благає                                                               

Земля – наш дім
    22 квітня, не звичайна дата! У цей день жителі планети відзначають Міжнародний день Землі-день, що став загальнолюдським символічним святом любові та турботи про наш спільний дім.
    18.04.19року гімназисти 8класів говорили про проблеми екології  та шляхи їх подолання на виховному заході «Земля – наш дім ».Метою проведення заходу є реалізація наскрізної лінії «Екологічна безпека»-формування ви учнів соціальної активності ,відповідальності, екологічної свідомості ,у результаті яких вони дбайливо і відповідально ставитимуться до довкілля.
         Історичні довідки, поетичні рядки, театралізоване дійство «Зустріч двох кумів», цікаві факти про Землю і її мешканців, гра «Даю обіцянку…» ,музичні номери. Діти талановито виступали на гімназійній сцені. На завершення виступу Шкрібинець О.І. розповіла притчу про морську зірочку. Висновок притчі і виступу - ми здатні змінити багато.
                                                            Цінуй, людино ,доброту природи.
                                                             Все, що вона дарує щедро нам,
                                                             Її ліси, поля ,повітря, води-

                                                            То вічний і святий, величний храм!







понеділок, 22 квітня 2019 р.

19 квітня 2019 року відбулися  «Наукові фестини у Львівській політехніці». Гімназисти-старшокласники ОНЗ « Сколівська академічна гімназія »стали учасниками цього дійства. Команда у складі : Сурановича Ростислава,Михайловича Назарія  та Меленчук Ярини  переглянули експозиції інноваційних технологій,які представили інститути « Львівської політехніки»,взяли участь у конкурсах, квестах,  різноманітних дослідженнях .Діти представляли  гімназію на  грі « Школа бізнесу». Вони злагоджено працювали в команді,аналізували ходи,прогнозували результат. Їх спільна  праця принесла успіх. Учасників гри було 36-це діти ,які представляли школи області. Оскільки результат гри –  це індивідуальний результат,тож вітайте – Суранович Ростислав здобув перемогу  у грі « Школа бізнесу».







         19 квітня 2019р. 16 учнів 5(9)-Б класу ОНЗ «Сколівська академічна гімназія» під керівництвом класного керівника Оленою Микитенко здійснили екскурсію у м.Львів з метою ознайомлення з історією та політичною діяльністю українських діячів Михайла Грушевського та Івана Франка.
Учні відвідали музей Михайла Грушевського, де зацікавлено відвідали шість експозиційних залів, у яких висвітлюються практично всі етапи життя та колосальної праці видатного історика. Особливий акцент зроблено на львівському періоді діяльності М. Грушевського (1894-1914 рр.), коли повною мірою розкрився його великий науковий талант як вченого, науковця, керівника українських наукових інституцій та видань, історика-дослідника, літературознавця, професора Львівського університету, автора фундаментальних наукових праць: "Історія України-Руси" (в 10-ти томах), "Історія української літератури (в 5-ти томах), грунтовних досліджень з історії України, літератури, етнографії, фольклору, соціології та ін., які дістали високу оцінку в науковців цілого світу. Предмети гордості фондової збірки — оригінали видань Михайла Грушевського, його світлини, особисті речі, листи й документи вченого, добірка автентичних документів, періодика; фото його дружини — Марії Сильвестрівни з Вояковських, її книжки, переклади, статті, епістолярія; фотографії та рукописи доньки Катерини Грушевської, талановитої вченої-дослідниці; речі побуту, меблі; особисті речі, фото і матеріали родини Грушевських; художні полотна; видання, стародруки, періодика 1900-1940 рр.; першовидання класиків української літератури, сучасників Михайла Грушевського; добірка автентичних матеріалів І світової війни, періоду української революції та Центральної Ради.

Наступним етапом екскурсії були відвідини  мальовничого будинку, що розташувався біля львівського Стрийського парку, де живе історія Великого письменника – Івана Франка. У музеї, що працює з 1940 року і по сьогоднішній день, зберігається понад 30 тисяч унікальних експонатів з життя Українського Каменяра. Під час екскурсії Львівським національним літературно-меморіальним музеєм Івана Франка учні побачили улюблене місце Івана Яковича Франка – робочий кабінет. Тут  досі збережене його старе фортепіано, за яким часто полюбляв просиджувати довгими вечорами письменник,  та його робочий стіл, за яким було написано сотні листів, доленосних творів та промов.







Ласкаво просимо до Ужгорода! Саме такими словами зустрів ,19 квітня 2019,учнів 3(7)-А класу чарівний Ужгород ,заквітчаний цвітом сакур , магнолій ,тюльпанів та запашним ароматом бузку. А розпочали ми свою екскурсію з відвідин ботанічного саду ,де є сотні незвичних для Закарпаття рослин . Наступний наш маршрут – Ужгородський замок, розташований поруч із центром міста - пам’ятка архітектури IX століття. Цей замок входить до «семи чудес Закарпаття».Ця могутня фортеця зачаровує своєю красою ,скульптурами , і перш за все природою, яка панує на його території. І тріумфом нашої ексурсії, була чарівна алея сакур ,яка розташована по обидві сторони річки Уж.