середу, 21 березня 2018 р.

             Знання того , якими речі повинні бути ,
                 характеризує людину розумну ;
знання того , які вони насправді ,
 
                характеризує людину досвідчену ;
знання ж того , як змінити до кращого ,
                характеризує людину геніальну .
                                      СОКРАТ
     Вчителі математики Сколівської академічної гімназії постійно працюють над  вдосконалення методики проведення уроків через впровадження інтерактивних,інноваційних  форм і методів роботи з метою мотивації навчальної діяльності учнів.
       Продуктом школи є людина, особистість, тому, ми вважаємо , що основні завдання, які повинен реалізувати вчитель такі:
      створення умов для розвитку та самореалізації учнів;
      задоволення запитів та потреб школяра;засвоєння продуктивних знань, умінь;
      розвиток потреби поповнювати знання протягом усього життя;виховання для життя в цивілізованому громадян­ському суспільстві
      створення умов для розвитку та самореалізації учнів;
      задоволення запитів та потреб школяра;
      засвоєння продуктивних знань, умінь.
        Сьогоднішній активний учень - завтрашній активний член суспільства,тому на уроках  учні навчаються знаходити вихід  з ситуації, котра вимагає виявлення та пояснення розбіжностей між фактами, що спостерігаються, та наявним знанням;
Педагоги допомагають  учням оволодіти найбільш продуктивними методами навчально-пізнавальної діяльності, навчають їх вчитися;привчають  гімназистів думати та діяти самостійно. Творче мислення учителі розвивають всебічними аналізом проблем, пізнавальними задачами які можна розв'язувати кількома спо­собами, часто практикують творчі завдання;у процесі навчання обов'язково враховують індивідуальні особливості кожного учня, об'єднують в групи для вдосконалення умінь працювати в команді.
      Творчі педагоги-математики ,працюючи в команді,шукають такі форми методи прийоми навчальної діяльності гімназистів,які дають дітям максимальні можливості себе реалізувати і відчути задоволення від отриманих знань. Такий урок відбувся в 9-А класі. Діти самостійно створили проекти з теми « Прогресії навколо нас». 
Групи теоретиків,істориків,практиків продемонстрували глибину знань і умінь з даної теми,а творча група вразила присутніх поетичним завершенням уроку і його підсумком. Керманичем цього уроку  була творчий вчитель математики –Корчинська Галина Євгенівна.













вівторок, 20 березня 2018 р.

   20.03.18 року ГО "Імпульс" провела  гру  «Заощадження», яка відкрила  переваги та цілі заощаджень. Передували грі заняття з « Фінансової грамотності»,які проводили Васаган Наталія Володимирівна(тренер ГО « Імпульс»),Михайлишин Олена Дмитрівна ( вчитель Сколівської академічної гімназії).Провели гру Наталія Володимирівна та представник Sparkassenstiftung für internationale Kooperation e.V з м.Київ.
 У ході цієї гри брали участь десятикласники  Сколівської академічної гімназії . Гра –це триетапний  навчальний захід, який є складним та повчальним. Керуючи  бюджетом сім’ї Скрипка, гімназисти  намагалися  перемогти інші подібні домогосподарства з точки зору фінансової грамотності та заощаджень – щоб досягти найвищої якості життя.
Діти  допомагали  сім’ї в їх повсякденному виборі, коли вони проходили різні важливі етапи життя. Враховуючи те, що кожен член сім’ї має свої власні інтереси,  команді, довелося  вирішувати, що найкраще для сім’ї, щоб підвищити якість життя для всієї родини в цілому.
Головну роль на тренінгу відігравала  настільна гра, побудована так, щоб нагадувати реальне життя сім’ї. Групі учнів , як родині, потрібно було збалансувати доходи і витрати у сімейному домогосподарстві, вирішити, як витрачати свій дохід і як поводитися з несподіваними подіями, які можуть вплинути на  бюджет  сім’ї.

Після кожного раунду гри ведучі аналізували  результати діяльності кожної родини порівняно з іншими.Діти щасливі і задоволені завершили гру,отримавши так необхідні знання і уміння у сучасному світі.
     Гра "Заощадження" відбулася  в рамках проекту, який реалізує ГО Імпульс на базі Сколівської академічної гімназії, Підгородецької ЗОШ I-IIIст. і НВК СЗШ-ліцей с.Козьова. Проект здійснюється за фінансової підтримки Фонду ощадних кас з міжнародного співробітництва Sparkassenstiftung für internationale Kooperation e.V








неділю, 18 березня 2018 р.

Лиш вічне слово – сильна його зброя.
Не воїн – він нескорений поет.
А.Кириченко
Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, і нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами, бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі, бо він такий великий і незбагненний як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце.Україна у долі своїй має такий день-9 березня-День народження т.г.Шевченка,день який явив світові-Великого сина великого народу.
Невмируще слово,вражаючий художній талант,кипуча енергія вічного борця та незламний дух-ось найголовніші штрихи у портреті  головного патріота і співця України.
З нагоди 204 уродин великого Кобзаря у Сколівській академічній гімназії відбулося величне свято « Тарас Шевченко- голос  душі українського народу» підготовлене гімназистами 5-10класів та вчителем української мови і літератури Романишин Н.Р.
   В  єднанні з інтересами народу і досі живе поезія Кобзаря,надихаючи співати про нього нові і нові пісні. В актовій залі гімназії звучали слова Т.Г.Шевченка покладені на музику у виконанні ансамблів ,читці – декламатори доносили до всіх присутніх поетичне слово Великого українця,театралізовану зустріч з малим Тарасом,його матір’ю і його долею подарували семикласники. Зі сцени прозвучали роздуми поета про Україну і її доленьку і надію на те ,що ми будемо вільні і щасливі. Родзинкою свята став виступ тріо вчителів академічної гімназії у складі :Решетняка В.С.,Шумакова С.О.і Дольного Я.Д.
  Шевченко - це не тільки те,що вивчають,а й те чим живуть,у чому черпають сили і надії.У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі,і серед цих заповітів найперший «Учітеся ,брати мої »

Я вірю в майбутнє твоє, Україно,
Я вірю у сонце, що світить тобі.
Я вірю у мову народну єдину,
Яку так щиро Шевченко любив.
Я вірю у мир, що нам голуб дарує,
І в щире добро, що у серці живе.
Нащадки Шевченка, в майбутнє крокуєм
Й любов до Вкраїни ми гордо несем.