пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.




23 жовтня 2018р. у 10-их класах Сколівської академічної гімназії відбулися інтегровані уроки з громадянської освіти та психології на тему «Соціальні цінності. Гендерна, етнічна, конфесійна різноманітність. Рівність», які було проведено педагогами Оленою Микитенко та Марією Гуралів.
Учні досліджували сутність соціальних цінностей,  категорії  «ґендер»,  стереотипів та специфіку їхнього прояву у суспільному житті. Вчилися розуміти такі прояви дискримінації як расизм, ксенофобія, упередження щодо інших, протидіяти стереотипному мисленню і дискримінації людей. Метою уроків було виховання поваги до прав і свобод кожної статі, свідоме ставлення до свого соціального становища сьогодні та в майбутньому, самоповаги, впевненості і тактовності у спілкуванні; розвиток комунікативної компетенції гімназистів.


У середу, 24 жовтня 2018року, відбулася профорієнтаційна зустріч учнів 9-их класів Сколівської академічної гімназії з представником  Сколівського центру зайнятості Людмилою Глюдз  та приватним підприємцем Ольгою Онуляк.

      Профорієнтаційна робота з учнями – один з головних напрямків виховної роботи, яка спрямована на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві. У середу, 24 жовтня 2018року, відбулася профорієнтаційна зустріч учнів 9-их класів  Сколівської академічної гімназії з представником Сколівського центру зайнятості Людмилою Глюдз та приватним підприємцем м. Сколе Ольгою Онуляк. На зустрічі обговорили правильність вибору професії  як  організувати та розпочати власний бізнес…..







 25-26 жовтня  2018р. учні 9-11-х класів  Сколівської академічної гімназії переглянули документально-ігровий фільм українського режисера Тараса Химича «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918—1919». Перегляд присвячено 100-річчю від дня проголошення ЗУНР. Опісля відбулось обговорення ролі  Легіону Січових Стрільців  у створенні самостійної держави на українських етнічних землях, проаналізувано  значення та роль ЗУНР в процесі національного державотворення.

Західно-Українська Народна Республіка прагнула відродити українську національну державність, створити широкі можливості для повноцінного національно-державного, економічного й культурного життя українців.





Гімназисти висловили слушну думку про те, що кожен свідомий українець ще раз мав би замислитися над подіями того часу, й віддати шану борцям за незалежність України.

четвер, 25 жовтня 2018 р.

       12 жовтня 2018року гімназисти 1(5)-Б класу мандрували Львівщиною. Діти вівдвідали місто - курорт Трускавець. Метою поїздки було вивчення культури рідного краю.
      Перша зупинка у Трускавці - музей М. Біласа. Під час екскурсії гімназисти почули історію будівлі,де знаходиться музей,а також,познайомилися з постаттю надзвичайно талановитого народного митця і паріота Михайла Біласа. Учні оглянули експозицію музею.
      Друга зупинка-це дельфінарій " Оскар". Тут діти переглянули виступ чорноморстьких дельфінів і морських котиків.,відвідали виставку тварин. Радість, захоплення і щастя залишила зустріч з тваринами. 

середу, 24 жовтня 2018 р.

   
 Чотирнадцятого жовтня відзначається одне з найбільш шанованих свят в Україні - свято Покрови Пресвятої Богородиці, або, як зазвичай кажуть, "Покрови" чи "Святої Покрови".Святкували з сколівчанами це свято і гімназисти 1(5)-Б класу.Діти підготували подячний виступ Матері Божій і презентували його мешканцям і гостям міста.


   
   19.10.18року  на базі Львівського інституту ДВНЗ „Університет банківської справи” стартував регіональний (відбірковий) турнір з фінансової грамотності у Львівській області в рамках V Всеукраїнського турніру юних знавців курсу «Фінансова грамотність».
             Переможцями турніру стала команда" Олімп" Сколівської академічної гімназії у складі :Меленчук Ярини(10клас),Дунця Назарія ( 10 клас ) , Михайловича Назарія(11клас),Норички Вікторії(11кл),Сурановича Ростислава(11клас)(керівник Михайлишин О.Д.)
Гімназисти продемонстрували високий рівень знань,уміння вести дискусію на науковому рівні,командну гру.



  З  метою розвитку життєвих компетентностей таких,як ініціативність і підприємливість , у школярів загальноосвітніх навчальних закладів введено факультатив
" Фінансова грамотність."А це сьогодні дуже важливо.
Вітаємо переможців !

   
   1 листопада 2018року мине 100років від Дня створення ЗУНР (Західноукраїнська Народна Республіка),або ще його називають «Листопадовий чин». Саме про це розповідали   сьогоднішні інформаційні хвилинки для учнів 1(5)-3(7)-класів у Сколівській академічній гімназії .