четвер, 21 грудня 2017 р.

    Спорт – це дієвий інструмент для того, щоб об’єднувати дітей, розвивати у них як лідерські вміння, так і звичку працювати в команді ,  а також допомагає дітям розвивати необхідні життєві та соціальні навички.
   Вчителі фізичної культури та адміністрація гімназії сприяють розвитку обдарувань дітей .У гімназії діють спортивні секції,результативність яких висока ,зокрема перемога в обласних змагання. 


  Мало кому відомо про спортивне волонтерство. Що це таке?Як можна стати спортивним волонтером і які його функції?Гімназисти змогли отримати відповідь на ці запитання.
   Сьогодні 20.12.17 року Всеукраїнський проект OlympicLab побував у Сколівській академічній гімназії. До учнів школи завітали: Вікторія Вірт – чемпіон світу та Європи серед юніорів, майстер спорту Міжнародного класу із боксу; Ольга Зінків – доцент кафедри зимових видів спорту Львівського державного університету фізичної культури та Христина Опьола – виконавчий директор відділення НОК України в Львівській області. В рамках проекту OlympicLab для учнів провели модуль «Волонтерський рух». Гімназисти 8-10 класів отримали невеличкі подарунки від гостей, а бібліотека - поповнення своїх фондів : книги про спорт і волонтерську діяльність .
    Волонтерська діяльність є основою побудови та розвитку громадянського суспільства. Вона втілює в себе найшляхетніші прагнення людства – прагнення миру, свободи, безпеки та справедливості для всіх людей. Пані Ольга розповіла про людей, які звикли жити заради суспільного добра. Своїми благородними вчинками вони змінюють життя на краще.
Спорт – це дієвий інструмент для того, щоб об’єднувати дітей, розвивати у них як лідерські вміння, так і звичку працювати в команді.
спорт допомагає дітям розвивати необхідні життєві та соціальні навички.


Фінансовий звіт Сколівської академічної гімназії розміщений на сайті Сколівської районної ради за посиланням...

Фінансовий звіт


середу, 20 грудня 2017 р.

    У грудні 2017р. у Сколівській академічній гімназії відбувся тренінг «Стоп булінг!», який провела педагог – організатор Микитенко О.О. з учнями 8-10-их класів з метою профілактики негативних проявів в учнівському середовищі, попередження насильства, розвитку в учасників уміння протистояти негативному впливу. Учні ознайомилися з поняттям булінгу, його видами та проявами, розвивали навички аналізу життєвих ситуацій та конструктивного вирішення конфліктів у дитячому середовищі, толерантного спілкування.

    У тренінгу взяли участь та наддали рекомендації юрист ,заступник начальника відділу "Сколівське бюро правової допомоги " Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрейків   В.В., директор гімназії Бальо М.В., заступники директора Кізима В.Ю., Павлишин М.Т., психолог Гуралів М.І.







вівторок, 19 грудня 2017 р.

Святий Миколай

           З першим снігом і морозами приходять в Україну зимові свята.
У грудні довгі ночі і такі короткі дні, але час у передсвятковій метушні летить дуже швидко. Не встигли оглянутись - як уже і Миколая ! А це особливе свято і для малих, і для дорослих. Його однаково чекають діти Франції та Німеччини, Голландії й Італії, Львова і Сколе, бо усім так хочеться відчути таємничий прихід Святого Чудотворця.
     Щоріч Миколай кличе за собою людей, пропонує стати поруч і робити добро задля інших. Одні ще сумніваються... Хтось уже зробив перший крок. А деякі давно і впевнено ідуть за ним, за Святим Угодником, несучи радість у школи, інтернати, дитячі будинки.
Не оминув  Чудотворець  і Сколівську академічну гімназію.Відвідав  Святий Миколай  учнів  1(5)-А класу. Гімназисти  чекали на свого покровителя, доброго Духа. Хлопчики ідівчатка, щоб отримати гарного подарунка від Миколая, намагалися добре вчитися, поважати старших, допомагати батькам.
     А на свято  діти підготувала  виставу про добро ,яке завжди перемагає зло.Театральне дійство вразило всі присутніх    талановитою грою юних акторів під керівництвом класного керівника Ортинської Л.Б.  За це в нагороду діти отримали подарунки, від яких на обличчях з’явилася щаслива усмішка, дитяча радість.
Зі словами  вдячності  і найщирішими вітаннями з прийдешнім Новим Роком і Різдвом Христовим звернулася до присутніх директор Сколівської кадемічної гімназії   Бальо М.В.