вівторок, 20 листопада 2018 р.

                         
                              Художній музей Михайла Біласа


 
Учора, 19листопада 2018року, учні 3(7)-А класу здійснили екскурсію до музе́ю наро́дного худо́жника Украї́ни Миха́йла Бі́ласа . Музей розмістився в одному з найгарніших будинків Трускавця, пам'ятці дерев'яної архітектури початку XX століття,старовинній віллі «Гопляна», пишна оздоба якої гармонійно вписалась у мальовничий краєвид міста. Це перший прижиттєвий музей художника в Україні. Художній музей митця світової слави України Михайла Якимовича Біласа відкрився в місті, де він прожив 91 рік. В музеї експонуються текстильні роботи митця: гобелени,килими, верети, ліжники, вишивані серветки, доріжки, подушки, багатопланові сюжетні панно ,декоративні квіти. Експозиція розгорнута в 12 залах, де представлено понад 150 авторських робіт Михайла Біласа, який нині вважається національною гордістю України.

неділю, 18 листопада 2018 р.

" Здоровий спосіб життя" Здоров’я людини – цікаве й складне явище. Воно завжди привертало і буде привертати увагу не лише дослідників, але й кожної людини. Це поняття таке давнє, що на всіх мовах світу є слово «здоров’я». Здоров’я – це висока працездатність, гарний настрій, упевненість у собі. Фізичне здоров’я дає гарне самопочуття, бадьорість, силу. Одне з важливих завдань батьків,вчителів, суспільства – виховати фізично, морально, соціально, духовно здорову людину. Саме над такою темою сьогодні , 14листопада 2018 року, відбувалося жваве обговорення між учнями п’ятих – сьомих класів Сколівської академічної гімназії після перегляду відеофільму з якого учні дізналися як і за допомогою чого досягти здорового способу життя.


  Квест - інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами або окремими гравцями. Сьогодні,13листопада 2018року, учні Сколівської академічної гімназії брали участь у квесті на тему: «Красномовна моя Україна». З-за шифрованого прислів’я потрібно було скласти якомога більше слів про мову. Серед учнів п’ятих класів перемогу здобула команд 1(5)-А класу з кількістю сто два слова. Між командами шостих та сьомих класі перемогу виборола команда 2(6)-А класу ,яка склала сто сорок вісім слів. Вітаємо учасників з перемогою.



Відомий український педагог Василь Сухомлинський писав: «Мова – це віконця, через які людина бачить світ. Багата мова – багатий духовний світ, розвинуте почуття краси слова – велика моральна культура. Убогість слова – це убогість думки, інтелектуальної, емоційної, естетичної товстошкірості».
  Мова – це великий дар. І в кожного народу вона своя. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Тому що наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування і процвітання. І ми, як свідомі громадяни нашої країни, повинні не тільки зберегти набуте, а й примножувати її багатства для прийдешніх поколінь. «Рідна мова – життя духовного основа» Саме під такою назвою, 15 листопада2018 року, проходила інтелектуальна гра між учнями восьмих класів,яку підготувала і провела вчитель української мови і літератури Сколівської академічної гімназії – Романишин Наталія Романівна . Гра складалася з семи конкурсів у якій брали участь три команди: «Гранослов», «Мовознавці» і «Дивослово» . Також цікавими і змістовними були хвилинки-цікавинки та конкурси для вболівальників.За підсумками журі,перемогу одержала команда «Дивослово» Сьогоднішньою грою учні довели,що українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’я, прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаровуючись виплеканою у віках рідною мовою