пʼятницю, 10 березня 2017 р.

            Нещодавно група курсантів Львівського військового ліцею імені Героїв Крут зустрілися  з гімназистами Сколівської гімназії. Мета зустрічі : ознайомлення з життям військового ліцею, умовами навчання і проживання ліцеїстів, навчально-виховним процесом, правилами вступу до цього закладу. Гімназисти уважно слухали про те,що ліцей-один із найвідоміших національних закладів нового типу,який  був створений Постановою Кабінету Міністрів України №490 від 19 серпня 1992 року у Львові на базі Львівської республіканської школи-інтернату  і йому присвоєно ім’я імені Героїв Крут.
         Тут створено всі умови, щоб хлопці вийшли у життя підготовленими до вибору своєї подальшої діяльності. У травні 1994 року ліцею був вручений Почесний Прапор Львівської обласної Ради, як взірцевому навчальному закладу нового типу, в якому здійснюється військово-патріотичне виховання молоді.
       Теплою була зустріч дітей із ліцеїстами. Пройде рік-другий, і поповниться військовий ліцей новими вихідцями з нашого краю.
      У Сколівській академічній гімназії патріотичне виховання шкільної молоді – один із пріоритетних напрямків у роботі. Вже традиційними стали зустрічі учнів із воїнами АТО, контрактниками, працівниками райвійськкомату.




четвер, 9 березня 2017 р.

  Вже стало традицією зустрічатися з норвезькими друзями у Сколівській академічній гімназії.
  З  1  по  3 березня 2017р. наші  учні  та педагоги  спілкувалися   з ними. Програма перебування норвезьких друзів була надзвичайно насиченою. Упродовж першої зустрічі гостям було запропоновано переглянути літературний вечір «Шекспіріада» у виконанні окремих учнів 6, 8, 10 –их класів під керівництвом вчителів іноземних мов. Діти спілкувалися українською, німецькою, англійською мовами. Декламували сонети Шекспіра, презентували його біографію різними мовами, співали пісні, виконали інсценізацію творів Шекспіра «Король Лір», «Ромео і Джульєта», «Отелло».
 Гімназисти приймали своїх друзів у сім’ях дуже тепло та щиро, а програма наступного перебування  була цікавою та різноманітною.
Звичайно, зі слів гостей, найважливішим стало спілкування з гімназистами, перебування в їхніх сім’ях, знайомство з українською культурою, традиціями і звичаями нашого народу.
 Окрім того, було проведено зустріч норвезьких педагогів, учнів із вчителями гімназії. Директор Бальо М.В. та всі присутні мали змогу поділитися думками про систему освіти Норвегії та України. 

 У п’ятницю гості зустрілися із найактивнішими представниками  учнівського самоврядування гімназії.