пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

    В  рамках Всеукраїнського тижня права  продовжуються правопросвітницькі заходи на Сколівщині.
       06.12.2017року в Сколівській академічній гімназії  відбувся правовий брейн-ринг:
« Правові орієнтири для кожної дитини».
Організатори: Сколівське бюро правової допомоги  спільно із відділом освіти Сколівської РДА.
      Захід було присвячено  Всеукраїнському тижню права,який щорічно  відзначається в Україні в перший тиждень грудня . У змаганнях взяли участь команди: «OЛІМП »
 ( Cколівська академічна гімназія ), «ФЕМІДА» ( Сколівська  ЗОШ  I-III cт) та « ВІКТОРІЯ» (Підгородецька ЗОШ I-III ст).
Оцінювало конкурс журі у складі : Ростислав Коциба – провідний спеціаліст, юрисконсульт служби у справаїх дітей Сколіської РДА, Людмила Глюдз – провідний фахівець з питань зайнятості  Сколівського РЦЗ,   провідний фахівець  відділу з соціальної роботи РЦСССДМ- Наталія Станович, головний спеціаліст відділу «Сколівське бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги- Христина Климух.
Модератор заходу  заступник начальника відділу "Сколівське бюро правової допомоги " Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віра Андрейків.
       Правовий брейн ринг складався із семи турів  та трьох домашніх завдань , а також грою з уболівальниками.
      Команди майстерно та вправно  справлялися  зі всіма  поставленими завданнями, завзятість та наполегливість учасників команд захоплювала. Найбільше позитивних емоцій проявилося під час демонстрування  командами конкурсу «Знайомство».
Переможцем гри стала команда ОЛІМП. Всі команди отримали від Сколівського бюро правової допомоги  солодкі подарунки , призи  та грамоти і подяки від Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.




неділю, 10 грудня 2017 р.

   То був страшний навмисний злочин,
Такого ще земля не знала,
Закрили Україні очі
І душу міцно зав’язали.
Сліпу пустили старцювати…
То був такий державний злочин –
Здригнулась навіть мертва Кафа,
Мерцями всіялося поле,
Ні хрестика і ні могили –
То був такий навмисний голод…

      Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами:1921-1922, 1932-1933, 1947років.
   Такої страшної трагедії, яку пережив український народ у 30-х роках, не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства.
Пам’яті тих, хто загинув від голодомору 1932-33років і присвячується наш вечір «Схилімо голови в скорботі»,який відбувся у Сколівській академічній гімназії . Учасниками дійства були гімназисти 5-9класівпід керівництвом педагога-організатора  Клочаник М.Я.
  Приміщення оформлене стендами, що засвідчують голодомор на Україні в 1932-1933років. малюнками та надписами. Cвічка, калина, барвінок, половина чорного хліба, колоски обв’язані чорною стрічкою. Книжкова виставка. На сцені чорні цифри1932-33р.  і надпис «Схилімо голови в скорботі».
   Гімназисти переглянули фільм про ті події,почули слова молитви дітей 1932-1933років ,спогади людей що пережили ці події. Діти перейнялися долями українців і висловили віру в те,що більше ніколи Україна не переживе таке знову.