вівторок, 1 жовтня 2019 р.








Сьогодні, 01.10.2019 року, у ОНЗ «Сколівська академічна гімназія»  вперше  відбувся районний конкурс швидкубінгу «Skole CubeFest», організований під егідою  ювенальної превенції Сколівського відділення поліції  за участю інспектора Коваль Наталії Степанівни.
Мета змагання – спонукати суспільство до інтелектуальних ігор та здорового способу життя. Участь у конкурсі взяли 15 учнів – представників навчальних закладів  Сколівського району. Залучалися усі бажаючі,  щоб влаштувати справжню розминку для розуму. 
Швидкубінг – це інтелектуальний вид спорту, що полягає в розв’язанні механічних головоломок за найменший час.
Змагання відбулося у три тури. В першому турі взяли участь всі учасники конкурсу, які  на швидкість складали кубик Рубіка. В другий тур пройшли 11 найкращих учасників, які виконали завдання за час  до двох хвилин. Учасниками  третього  туру стали троє учнів, які отримали найкращі результати в попередньому турі. В нелегкій боротьбі вибороли призові місця такі учні: І місце – Вовчанський Богдан (ОНЗ «Сколівська академічна гімназія»), ІІ місце – Гайванович Богдан (Плав’я-Вандрусівський НВК ЗОШ І-ІІ ст. ДНЗ), ІІІ місце – Грішин Дмитро  (ОНЗ «Сколівська академічна гімназія»),
Конкурс швидкуберів дав змогу прихильникам цього виду спорту  обмінятися досвідом, позмагатися, поспілкуватися і просто весело провести час в колі однодумців. 


понеділок, 30 вересня 2019 р.





Екскурсія в замок "Паланок", м.Мукачево
17 вересня 2019 року учні 5(9)-А класу разом із класним керівником Шкрібинець О.І. здійснили навчально-інформаційну поїздку в замок "Паланок".
Мукачівський замок є однією з найцінніших історичних і військово-архітектурних пам’яток Закарпаття ХІV–ХVІІ ст. Замок розташований на горі вулканічного походження заввишки 68 м і площею 13 930 м кв. Точна дата заснування замку невідома, але про нього згадується вже у документах, датованих XI ст. Власне природа створила цей замок непереможним. За всю історію існування він жодного разу не був підкорений у відкритій і чесній боротьбі. Ще коли замок був дерев’яний, у 1089 р. його впродовж 50 днів намагався захопити половецький хан Кутєшко, так і відступивши без усякої надії на успіх. У 1241 р. шестидесятитисячна орда хана Батия двічі чинила облогу та обидва рази не змогла підкорити його. З 1396 р. гарнізон замку відбив не одну потужну атаку ворога, його стіни витримали не одну багаторічну облогу.
Учні із захопленням оглянули цю архітектурну пам'ятку України, ознайомилися з легендами замку та пригадали те, що вивчали на уроках історії. Час, проведений разом, пролетів, як одна мить , але приємні спогади про подорож надовго залишаться в пам'яті гімназистів.


                                         

Екскурсія в Олеський замок
13 вересня 2019 року учні 6(10)-А класу разом із класним керівником Данилів О. О. здійснили навчально-інформаційну поїздку в Олеський замок.
Оле́ський за́мок — пам'ятка архітектури та історії XIII—XVIII століть, розташований у смт Олесько, Буського району Львівської області. Один із найдавніших в Україні замків, імовірно, побудований одним із синів галицько-волинського князя Юрія Львовича на плато пагорба, який височить серед заплави р. Ліберція.
Діти із захопленням поринули в історичну частину давньої архітектури України, вживу побачили те, що вивчалось на уроках історії та зуміли поєднати користь від отримання нової інформації і задоволення, яке учні відчули провівши час разом.


неділю, 29 вересня 2019 р.

       




Старшокласники ОНЗ " Сколівська академічна гімназія"переглянули фільм про Василя Стуса "Заборонений", який вийшов в український кінопрокат 5 вересня 2019 року, до Дня пам'яті поета ....
У кінотеатрі "Чаплін-Стрий" учні та вчителі мали змогу переглянути сторінки репресованого українського поета та дисидента Василя Стуса :
молодість українського патріота, , репресії, арешт і життя в колонії у в Росіїї. Вразили дітей останні роки життя репресованого українського поета та дисидента , його боротьба з тоталітарною системою до самого кінця.
Він кинув виклик цілій імперії. Це проявляється у темпераменті головного героя, його сміливості говорити правду прямісінько у вічі ворогу...
Також учні змогли впізнати усіх героїв – В.Чорновола, А.Горську, І.Дзюбу, Л.Лук’яненка та багатьох інших замучених тоталітарним режимом представників української інтеліґенції.
"Заборонений” - це фільм з глибоким змістом і виховним навантаженнням .Тому переглянути його потрібно всім українцям.