понеділок, 23 жовтня 2017 р.

  Згадайте тих, що умирали
Від кулі вражої в тюрмі,
      І тих, що  їх в Сибір загнали
Вмирати в пустині німій.

     З  11-14 жовтня у Сколівській академічній гімназії було проведено ряд заходів під назвою   «Ціна волі».
     З метою вшанування бойового подвигу громадян,в період Всеукраїнської декади Захисника України , 75 –ї річниці утворення УПА   проведено ряд заходів :
 Класні керівники  провели виховні години для учнів 1(5)-11(7)кл. Школярі почули багато цікавого про козаків, про історію УПА, традиції пошанування Покрови Пресвятої Богородиці і самі змогли висловити думки і бачення щодо історичного шляху армії УПА .
    Гімназисти відвідали  експозицію « УПА присвячується». Вчитель історії Тарасова Г.П. провела екскурсію цією експозицією, а в 7(11)- Б класі -конференцію " Керівники УПА.Їх життєвий шлях" 
  13 жовтня учні 5(9)-7(11)- класів зустрілися з людиною , яка пережила немало важких хвилин на Сибіру тільки за те ,що іі рідні були патріотами України і боролися за її волю. Ця жінка , сколівчанка - Фаїст Наталія  Миколаївна. ЇЇ доля - це аналог багатьох доль українців,які мріяли про незалежність своєї Батьківщини і боролися за неї. Діти уважно слухали розповідь Наталії Миколаївни. В дарунок звучали пісні про Україну і її захисників, віру в  неминучу перемогу.
    Учні гімназії  згадали історію створення УПА , його героїв. Школярі зачитували поезію і співали повстанські пісні . Любов до Батьківщини , збереження її духовних цінностей ,виховання юного громадянина – це основна мета проведених заходів . 


















Немає коментарів:

Дописати коментар