понеділок, 30 вересня 2019 р.





Екскурсія в замок "Паланок", м.Мукачево
17 вересня 2019 року учні 5(9)-А класу разом із класним керівником Шкрібинець О.І. здійснили навчально-інформаційну поїздку в замок "Паланок".
Мукачівський замок є однією з найцінніших історичних і військово-архітектурних пам’яток Закарпаття ХІV–ХVІІ ст. Замок розташований на горі вулканічного походження заввишки 68 м і площею 13 930 м кв. Точна дата заснування замку невідома, але про нього згадується вже у документах, датованих XI ст. Власне природа створила цей замок непереможним. За всю історію існування він жодного разу не був підкорений у відкритій і чесній боротьбі. Ще коли замок був дерев’яний, у 1089 р. його впродовж 50 днів намагався захопити половецький хан Кутєшко, так і відступивши без усякої надії на успіх. У 1241 р. шестидесятитисячна орда хана Батия двічі чинила облогу та обидва рази не змогла підкорити його. З 1396 р. гарнізон замку відбив не одну потужну атаку ворога, його стіни витримали не одну багаторічну облогу.
Учні із захопленням оглянули цю архітектурну пам'ятку України, ознайомилися з легендами замку та пригадали те, що вивчали на уроках історії. Час, проведений разом, пролетів, як одна мить , але приємні спогади про подорож надовго залишаться в пам'яті гімназистів.

Немає коментарів:

Дописати коментар