четвер, 17 листопада 2016 р.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  у Сколівській академічній гімназії

         В  День української писемності та мови  9 листопада 2016 року
гімназисти Сколівської академічної гімназії разом зі своїми наставниками  взяли  участь у написанні  радіодиктанту «Україна – на зламі тисячоліть»,  який  транслювався в ефірі Першого каналу Українського радіо  об 11 годин 30 хвилин
         Мета: пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації,  виховання високої мовної культури.
До написання радіодиктанту долучилися 35 гімназистів 9-11класів і 3 вчителів. Приємно було чути виразний, чіткий голос О.Авраменка, доцента Київського університету ім. Б.Грінченка, який диктував текст. 
         Популярність радіодиктанту щороку зростає.  І найголовніше в ньому – це не перевірка знань і не хизування здобутою високою оцінкою чи отриманим подарунком. Важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.
 «Сьогодні ми по-особливому розуміємо Шевченкову настанову любити Україну «во врем’я люте”, і знаємо, що вистоїмо, бо за нами правда й слава історії».







Немає коментарів:

Дописати коментар