середа, 16 листопада 2016 р.

                              «З Україною у серці». 

       



25 жовтня 20016року у Сколівській академічній гімназії відбувся фестиваль патріотичної пісні «З Україною у серці». Мета проведення фестивалю :закласти фундамент національної ідентичності в підростаючої особистості, формувати почуття гордості за українських військових і добровольців, виховувати любов до своєї  Батьківщини, самовідданість, патріотизм, активну громадянську позицію, особисту відповідальність за долю держави.
     Учасники фестивалю – гімназисти  8-11класів.У виконанні солістів,дуетів ,тріо і вокальних груп прозвучали пісні  УПА,Січових Стрільців,про події  Майдану ,АТО, про Україну. Окрасою заходу стала літературно-музична композиція « Мить» про пам’ять за героями Майдану і військових подій на Сході України.
      Слова кожної пісні не залишили байдужими жодної дитини і запрошених гостей. А серед них був дуже важливий гість – випускник гімназії,  доброволець, учасник бойових дій на Східних теренах  України –
Фітель Анатолій Юрійович, який зі сумом та болем в очах  поділився з учнями спогадами, розповів школярам, що пережив за час, проведений в зоні АТО. Воїн намагався у доступній формі розповісти школярам про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство ,і про все те, що цікавило дітей. Його розповідь про бойові будні,про захист 29 блокпосту,Донецького аеропорту, Мар’їнки , Пісків вразили своєю правдивістю і щирістю.

Немає коментарів:

Дописати коментар