пʼятниця, 23 лютого 2018 р.

Мова-духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування ,це те,що живе в наших серцях . Змалечку виховуючи в собі справжню людину,кожен із нас повинен  в першу чергу створити в своїй душі світлицю,у якій зберігається найцінніший скарб-МОВА.
     Вчителі  української мови та літератури  Сколівської академічної гімназії щоденно виховують у гімназистів любов до рідного слова,розвивають творчі та комунікативні здібності школярі,пропонуючи їм участь у конкурсах, турнірах, змаганнях…
   Ось і сьогодні ,21.02.18.року ,у Міжнародний день рідної мови гімназисти 5-7 класів стали учасниками мовознавчого турніру « Ну що б,здавалося ,слова!»,який підготувала і провела Клочаник М.Я.
     Школярі з букв одного слова складали інші слова,їхали « швидкісним експресом»:відповідали на запитання ,взяли участь у битві синонімічних рідів
( записували синоніми до слова ГОВОРИТИ),відгадували твори та їх героїв за описом,відгадували прислів’я,склавши його із запропонованих слів. Оцінювало конкурс компетентне журі у складі вчителів української мови та літератури.
    Гімназисти продемонстрували глибокі знання з української мови,активність,уміння працювати в команді.













Немає коментарів:

Дописати коментар