вівторок, 6 березня 2018 р.

Ранком 5 березня 1950 року, коли насичена кров’ю Героїв українська земля вітала прихід весни, в непримітному селі Білогорщі, що поблизу Львова, впав командир армії безсмертних Роман Шухевич. Він відійшов до свого Творця на 43 році, віддавши Батьківщині все своє багате, бурхливе й героїчне життя. Того дня воююча Україна втратила одного з найбільших своїх героїв.  Генерал Роман Шухевич говорив: “Такої геройської боротьби взагалі не знає історія людства, в тінь пішли прославлені герої Термопілів. На героїзмі УПА і визвольно-революційного підпілля будуть виховуватися нові українські покоління”.
         Життя й діяльність Головного командира УПА генерал-хорунжого Романа Шухевича – «Тараса Чупринки» – яскравий взірець героїчної боротьби за незалежність України та чудовий приклад для сучасного й майбутніх поколінь
Гімназисти Сколівської академічної гімназії сьогодні ,06.03.2018 року, вшанували пам’ять генерала –хорунжого Романа Шухевича,відвідавши музей у селі Білогорща. Уважно з цікавістю вислухали пізнавальний екскурс в історичне минуле героя,переглянули експозиції музею.
  Новітні герої України -Кіборги. Їх історія це  історія не про війну, а про сучасних героїв, які створюють нашу нову Україну. Незважаючи на різницю у походженні та віці, їх об’єднала одна мета – захистити рідну землю від агресора. Заради спільної перемоги вони готові стояти до кінця, бо за їхніми спинами матері, жінки, діти і ціла Україна!
Діти переглянули у кінотеатрі «Сокіл» фільм «Кіборги» (2017) кримськотатарського режисера Ахтема Сеїтаблаєва ,який вийшов в прокат 7 грудня цього року. Це не видовищний блокбастер, насичений бойовими сценами і дорогими спецефектами. Це історія простих людей, українців, здатних на дивовижний героїзм та самопожертву у найскрутніші хвилини життя. Переглянувши фільм ,учні переосмилили  свою  важливість у житті Батьківщини та її захисті і розвитку.
Висловлюємо вдячність районній держадміністрації за можливість безкоштовно відвідати музей і переглянути фільм.
 




.





Немає коментарів:

Дописати коментар