понеділок, 12 листопада 2018 р.

«Мово українська,гордосте моя!»
Сьогодні,12 листопада 2018 року ,учні 3(7)-А класу брали участь у вікторині до Дня української писемності та мови.
 Девізом змагання були слова : «Хто любить,знає рідну мову,тому вона всміхнеться. Солодке слово перемога нелегко всім дається. Хто мову шанує свою,хай той переможе в бою»
  Українська мова за своєю милозвучністю посідає одне з перших місць між європейськими мовами. ЇЇ красу та співучість визнає весь світ. Немає народу ,байдужого до рідної мови,до своєї землі,тієї на якій ти народився і живеш. Кожна команда на початку гри одержала зірочки за допомогою яких потім визнали,хто стане найяскравішою зірочкою у королівстві рідної мови .
     У грі учні показали свої:знання,уміння,навички,ерудицію,кмітливість. Гра складалася з семи конкурсних завдань. Це і представлення команд «Барвінчата» і «Мовознавці»,конкурс «Розминка» на якому учні повинні були тлумачення понять назвати одним словом,конкурс «Канікули»- за походженням слова,треба було вгадати про що йде мова,конкурс «Словникова скринька», «Країна ребусиндія», «Загадки-жарти», «Музична пауза» і останній конкурс капітанів де учні висловлювали думки на задану тему: «Людина, яка байдужа до рідної мови — дикун».
     Оцінювало змагання журі у сладі:
              Бальо М.В – директор гімназії
              Огородник Б.В – заступник директора з навчально-виховної роботи
              Павлишин М.Т – заступник директора з виховної роботи
              Михайлишин О.Д – координатор освітнього округу
    У нелегкій боротьбі перемогла дружба.
    Головне,щоб діти і всі ми зрозуміли,що усе минає,а слово залишається і несе крізь час голос людської душі. То ж хай живе, найбільше диво – рідна мова!

  Бережімо ,шануймо,любімо,вивчаймо рідну мову – це невмирущий голос України!




Немає коментарів:

Дописати коментар