неділя, 17 березня 2019 р.

  Довго нас наруга жерла,
Досі нас наруга жре.
Та ми крикнім:
«Ще не вмерла,
Ще не вмерла і не вмре!».
   Постать І.Я.Франка відома і близька нам, бойкам, здавна. Ми перечитуємо його поетичні та прозові рядки, вчимося у нього як правильно по правді  жити,як бути патріотом і не опускати руки коли складно. Про це та про інше говорили п’ятикласники Кам’янецької ЗЗСО I-II ст.- філії ОНЗ"Сколівська академічна гімназія ". Під керівництвом талановитого вчителя Молчанової О.Б. діти мандрували рідним краєм зі словами поезії І.Я.Франка . Слова поетів рідного краю, таких, як Ю.Гарник, Л.Руданської - Вовк про відому постань Бойківщини, вразили всіх присутніх. Інтегрований урок « Література рідного краю» у Кам’янецькій  ЗЗСО I-IIст. – це безліч різноманітних інноваційних форм та методів,використання ІКТ ;співана поезія у виконанні учня 5 класу;перегляд картин ,написаних бойками,під звуки музики Скорика,який багаторазово побував на Сколівщині…. І як підсумок урок запитання « Хто для тебе є І.Я.Франко?» Одна із відповідей учнів: « І.Я.Франко- це патріот,який допоможе не опустити руки під час боротьби за свою землю»
   В цей день в школі звучали також слова Т.Г.Шевченка,205 – річницю від дня народження якого відзначала вся Україна. Слова великого поета з уст дітей звучить завжди по-особливому.
   Відбулася зустріч адміністрації ОНЗ "Сколівська академічна гімназія " та вчителів і учнів Кам'янецького ЗЗСО І ст. - філії ОНЗ з метою підвищення ефективності співпраці, планування спільних заходів, занять, зустрічей.




















Немає коментарів:

Дописати коментар