середа, 28 лютого 2018 р.

         «Герої не вмирають…»
          Пролунало в країні мовчання.
          Навіть вітер затих на хвилину:
Відбувалось останнє прощання,
Зі словами  «Герої не гинуть».

Ви не вмерли! В Вас вічність і слава,
Бо Герої, як ви, не вмирають!
    День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, який відзначаємо 20 лютого  на вшанування подвигу Революції Гідності та увічнення Героїв Небесної Сотні. З  метою  вшанування  пам’яті Героїв Небесної Сотні,Героя України  - сколівчанина Олега Ушневича , виховання патріотичної свідомості, розвитку  бажання стати гідним громадянином України у Сколівській академічній гімназії відбулася зустріч з рідними та однодумцями ,друзями Олега Ушневича. Кожен із цієї Небесної сотні, як і ми з вами мали свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і  невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.
   Гімназисти  та вчителі  вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. В цей день відбулась  лінійка  «Герої не вмирають» та переглянули документальний фільм «Пам’яті Героя Небесної Сотні Олега Ушневича». Всі присутні знову  пригадали ці трагічні сторінки 2014 року. З напутніми словами до гімназистів звернувся рідний брат Героя Небесної Сотні Роман Ушневич.
  Молитва та хвилина мовчання завершили земні спогади про ці трагічні події.
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть батьки передавати своїм дітям історію, про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014рр.Ця подія сколихнула  увесь світ, не залишила байдужою жодної душі Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

 











Немає коментарів:

Дописати коментар