вівторок, 20 березня 2018 р.

   20.03.18 року ГО "Імпульс" провела  гру  «Заощадження», яка відкрила  переваги та цілі заощаджень. Передували грі заняття з « Фінансової грамотності»,які проводили Васаган Наталія Володимирівна(тренер ГО « Імпульс»),Михайлишин Олена Дмитрівна ( вчитель Сколівської академічної гімназії).Провели гру Наталія Володимирівна та представник Sparkassenstiftung für internationale Kooperation e.V з м.Київ.
 У ході цієї гри брали участь десятикласники  Сколівської академічної гімназії . Гра –це триетапний  навчальний захід, який є складним та повчальним. Керуючи  бюджетом сім’ї Скрипка, гімназисти  намагалися  перемогти інші подібні домогосподарства з точки зору фінансової грамотності та заощаджень – щоб досягти найвищої якості життя.
Діти  допомагали  сім’ї в їх повсякденному виборі, коли вони проходили різні важливі етапи життя. Враховуючи те, що кожен член сім’ї має свої власні інтереси,  команді, довелося  вирішувати, що найкраще для сім’ї, щоб підвищити якість життя для всієї родини в цілому.
Головну роль на тренінгу відігравала  настільна гра, побудована так, щоб нагадувати реальне життя сім’ї. Групі учнів , як родині, потрібно було збалансувати доходи і витрати у сімейному домогосподарстві, вирішити, як витрачати свій дохід і як поводитися з несподіваними подіями, які можуть вплинути на  бюджет  сім’ї.

Після кожного раунду гри ведучі аналізували  результати діяльності кожної родини порівняно з іншими.Діти щасливі і задоволені завершили гру,отримавши так необхідні знання і уміння у сучасному світі.
     Гра "Заощадження" відбулася  в рамках проекту, який реалізує ГО Імпульс на базі Сколівської академічної гімназії, Підгородецької ЗОШ I-IIIст. і НВК СЗШ-ліцей с.Козьова. Проект здійснюється за фінансової підтримки Фонду ощадних кас з міжнародного співробітництва Sparkassenstiftung für internationale Kooperation e.V








Немає коментарів:

Дописати коментар