неділя, 18 березня 2018 р.

Лиш вічне слово – сильна його зброя.
Не воїн – він нескорений поет.
А.Кириченко
Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, і нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами, бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі, бо він такий великий і незбагненний як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце.Україна у долі своїй має такий день-9 березня-День народження т.г.Шевченка,день який явив світові-Великого сина великого народу.
Невмируще слово,вражаючий художній талант,кипуча енергія вічного борця та незламний дух-ось найголовніші штрихи у портреті  головного патріота і співця України.
З нагоди 204 уродин великого Кобзаря у Сколівській академічній гімназії відбулося величне свято « Тарас Шевченко- голос  душі українського народу» підготовлене гімназистами 5-10класів та вчителем української мови і літератури Романишин Н.Р.
   В  єднанні з інтересами народу і досі живе поезія Кобзаря,надихаючи співати про нього нові і нові пісні. В актовій залі гімназії звучали слова Т.Г.Шевченка покладені на музику у виконанні ансамблів ,читці – декламатори доносили до всіх присутніх поетичне слово Великого українця,театралізовану зустріч з малим Тарасом,його матір’ю і його долею подарували семикласники. Зі сцени прозвучали роздуми поета про Україну і її доленьку і надію на те ,що ми будемо вільні і щасливі. Родзинкою свята став виступ тріо вчителів академічної гімназії у складі :Решетняка В.С.,Шумакова С.О.і Дольного Я.Д.
  Шевченко - це не тільки те,що вивчають,а й те чим живуть,у чому черпають сили і надії.У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі,і серед цих заповітів найперший «Учітеся ,брати мої »

Я вірю в майбутнє твоє, Україно,
Я вірю у сонце, що світить тобі.
Я вірю у мову народну єдину,
Яку так щиро Шевченко любив.
Я вірю у мир, що нам голуб дарує,
І в щире добро, що у серці живе.
Нащадки Шевченка, в майбутнє крокуєм
Й любов до Вкраїни ми гордо несем.












Немає коментарів:

Дописати коментар