середа, 27 березня 2019 р.

20 березня 2019 року учні 4(8)-Б класу провели екскурсію в музей "Верховина", музейний комплекс "Борцям за волю Украіни" та музей композитора та Нижанківського м.Стрий.
У музеі «ВЕРХОВИНА» під час оглядової екскурсії учні оглянули   постійну експозицію та два зали зі змінними виставками, де розміщено експозиції присвячені Революції Гідності та героям, які загинули захищаючи незалежнісь та ціліснісь України під час проведення АТО.
Цікаво розповідала екскурсовод у відділі природи про геологічне минуле, корисні копалини, флору та фауну південно-західної частини Львівщини. У  відділ етнографії учні зацікавились  народними ремеслами, побутом, звичаями та обрядами Бойківщини. Відділ історії  проінформував нас про найдавніші поселення на території краю, історію середньовічного Стрия, опришківський рух. Висвітлює історію Стрийщини в період Австрійського панування, події першої світової війни, боротьбу краян за Українську державу.
Меморіальний комплекс «Борцям за волю України» — меморіальний комплекс у місті Стрию Львівської області. Відкритий 19 червня 2005 року, він став першим в Україні колишнім репресивним закладом, перетвореним у музейний комплекс.
Учні з повагою вшанували загиблих у Стрийській тюрмі у 1939 по 1941 рік, коли вона була в'язницею НКВД. Після відступу радянських військ, на території тюрми було знайдено багато тіл загиблих. Більшість з них були поховані родичами з навколишніх сіл, 57 з них захоронені в братській могилі.
Музей  Нижанківського заснований 1987 року. Він займає дві кімнати в будинку музичної школи. Його експозиція — це фотоматеріали та документи, які розповідають про життєвий та творчий шлях видатних українських композиторів Остапа та Нестора Нижанківських.
Дякуємо екскурсоводам за цікаві екскурсії.








Немає коментарів:

Дописати коментар